Bu patlıcan lezzetli olsun istiyorsanız köz ateşinde yapacaksınız. İnternette göreceğiniz bir çok tarif fırında yapılmış olanlar olacak. Betonlaşmış çevrede tutup ateş yakamayacağınıza göre olabildiğince lezzetli bir salata için tercihiniz fırın değil ocak olsun.
Malzemeler
3-4 tane tercihen tombul patlıcan
3 kırmızı biber
2 orta boy kuru soğan
8-10 dal maydanoz
Tuz, kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım Limon
Yapılışı
Patlıcan, soğan ve kırmızı biberler yumuşayana kadar közlenir, ılıyınca kabukları soyulur.
Patlıcanların renginin beyaz kalması için limonlu suya daldırabilirsiniz.
Kesme tahtasında küçük küçük hepsi doğranır, maydanoz kıyılıp harmanlanır.
Derin bir kapta tuz, pul biber, limon, zeytinyağ isteğe bağlı miktarda eklenir vee karıştırılır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder